PC maat en Doornmaat

Hoe meet ik mijn PC maat en wat is het eigenlijk?

De PC maat is de afstand tussen het hart van het krukgat en het hart van de kern van de profielcilinder. De PC maat van een slot is onder andere afhankelijk van waar deze gebruikt wordt.
Bij woningbouwsloten, (dit kunnen zowel binnen als buitendeuren zijn) is de afstand meestal 55 mm. Zwaardere sloten en veiligheidsloten hebben meestal een afstand van 72 mm.
Voordeel van een ruimere PC maat is dat bijvoorbeeld de deurkruk of deurknop op grotere afstand van de cilinder zit. Zodoende is er meer ruimte voor de bediening wat vooral voor ouderen en mensen met, bijv. reuma, van pas komt.
Smaldeursloten zijn tevens leverbaar met PC maat 92 mm. Dit komt vaak voor in kunststof deuren.

 Hoe meet ik mijn pc maat

 

Hoe meet ik mijn Doornmaat en wat is het eigenlijk?

De doornmaat van een slot is de afstand tussen de voorkant van de voorplaat tot het hart van het kruk gat en/of cilinder gat. Sloten zijn veelal in standaard doornmaten leverbaar, maar ook op bestelling in veel uitlopende maten.
Wel lopen deze maten altijd stapsgewijs op met stappen van 5mm. De meest voorkomende doornmaten zijn 50, 55 en 60.

 Hoe meet ik mijn doornmaat

Kantoor

De Hoorn 21 6713 KR Ede

Bel ons

(0318) 308 741

E-mail ons

info@slotenzaak.nl

Slotenzaak.nl